Äntligen bokad, resa till Egypten!

Äntligen så har vi bokat vår efterlängtade resa. Denna gång blev det Egypten. Vi satt framförallt på Tripx.se och Resia.se och jämförde resor, men vi fastnade för Egypten tillslut så det blev Resia. TripX var oftast billigare, men det var valet av Egypten som avgjorde. Vi har länge velat resa till Egypten och se pyramiderna med våra egna ögon. Nu är det dags för detta och jag är övertygad om att hela familjen kommer att njuta av resan varje stund.

För att vi verkligen ska kunna resa slappna av har vi faktiskt bokat en all inclusive resa. Vi har tidigare inte åkt all inclusive men efter att ha pratat med andra som har provat så bestämde vi oss för att också prova på. Jag trodde att det skulle vara väldigt dyrt att resa all inclusive eftersom att all mat då skulle ingå. Det visade sig däremot att det inte alls är särskilt dyrt att resa all inclusive och anledningen till där det förstår jag inte riktigt. Om man skulle gå att köpa all mat ute i Egypten är jag övertygad om att det skulle vara dyrare än vad det kostar att resa all inclusive. Jag är däremot glad att jag hittat en billig resa så att vi får möjlighet att uppleva Egypten tillsammans.

Vi har inte tittat särskilt mycket på vad vi ska göra mer än att se på pyramiderna. Eftersom att vi har köpt all inclusive resa gissar jag att vi kommer att spenderar mycket tid på hotellet och bara njuta av badet och solen där. Det blir skönt att slippa ta sig runt och göra massa saker hela tiden, så i vart fall jag ser fram emot att ha en avkopplande tid i Egypten. Däremot så tycker vi att det är trevligt att besöka marknader i andra länder för att se vilka specialiteter som säljs på att dessa marknader. Någonting speciellt ovanligt måste vi ju ha med oss hem, så besöket på marknaden kommer att bidra för att hitta några fina souvenirer att visa därhemma.

Här är en bild på vårt hotell och en länk till en svensk sida om vårt hotell:

Posted by at oktober 19, 2012
Filed in category: börjar, ekonomi,

2 Responses to Äntligen bokad, resa till Egypten!

  1. Meja Gunnarsson says:

    Bra inlägg!

  2. Freja Håkansson says:

    Bra inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *