Snabblån utan kreditupplysningar

Det är helt möjligt att få ett snabblån utan att en kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen. I svenska laget står det dock att alla långivare bör ta en kreditupplysning. Istället för att använda Upplysningscentralen kan man använda en oberoende aktör på marknaden. Långivaren bör ta en kreditupplysning, eftersom på det sättet kan man minimera risker som långivaren tar. Långivarna ger lån endast till de personer som de anser vara pålitliga.

Det att man inte registrerar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen – förkortat UC – har en viss fördel. Kreditvärdigheten försämras nämligen inte. Detta är ett bra alternativ för dig som söker snabblån då du då ofta söker hos många olika långivare. Ett exempel på hur många långivare det finns som lånar ut 10000 kr finns på snabblån10000.nu. UC märker alla små fakturaköp som kan påverka kreditvärdigheten drastiskt. Detta har både sina för- och nackdelar. Orsaken till kreditupplysning är framför allt att skydda långivare men också konsumenten. Man vill minimera risken att låntagaren tar nya lån för att betala sina gamla skulder och hamna i en skuldkarusell.

När man ansöker om ett lån hos en bank, vill de veta din inkomst, om du har några tidigare betalningsanmärkningar och hur många andra lån du har sökt. Det här är ett sätt för banken att se till att de får sina pengar tillbaka, dvs. risken minskar. Om risken är stor, så kommer räntorna och avgifterna antagligen också att bli högre.

Posted by at januari 3, 2015
Filed in category: Äventyr, börjar, ekonomi,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *